fbpx

Duitse staande korthaar – Du Domaine Chablesse

Als liefhebber van het ras gaan wij af en toe een nestje fokken, onze honden worden gefokt naar de normen van St-Hubertus.

Duitse staande korthaar – Du Domaine Chablesse - Als liefhebber van het ras gaan wij af en toe een nestje fokken, onze honden worden gefokt naar de normen van St-Hubertus.

Gewenning geluiden stofzuiger

Duitse staande kort haar pups – Du Domaine Chablesse

Gewenning geluiden

De eerste maanden van een pup zijn heel belangrijk, dit is namelijk de socialisatieperiode. De socialisatieperiode bestaat uit twee fasen.

We laten de pups kort kennismaken met allerhande geluiden, vandaag is dit de stofzuiger, voor veel honden is dit een eng iets.

Wij leren de pups deze geluiden kennen om er later minder schrik van te hebben.

Alles wat de pup in deze periode ( 3 tot 8 weken ) leert (of juist niet leert) zal voor een groot deel zijn latere ervaringen bepalen. De pup moet leren hoe hij met andere pups, volwassen honden, andere dieren en mensen moet omgaan. In deze periode zal de pup ook het gemakkelijkst wennen aan vreemde geluiden of andere voorwerpen. Een pup die deze prikkels in deze periode weinig of niet heeft gezien, zal op latere leeftijd moeite blijven houden er aan te wennen. De hond kan daardoor diverse gedragsproblemen krijgen, zoals  agressie of angst. Het is dus heel belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden bij de opvoeding van uw nieuwe puppy!

Onze nieuwste video: stofzuiger

Category: Nieuwtjes, Pups, video