fbpx

Duitse staande korthaar – Du Domaine Chablesse

Als liefhebber van het ras gaan wij af en toe een nestje fokken, onze honden worden gefokt naar de normen van St-Hubertus.

Duitse staande korthaar – Du Domaine Chablesse - Als liefhebber van het ras gaan wij af en toe een nestje fokken, onze honden worden gefokt naar de normen van St-Hubertus.

Duitse staande korthaar Livana Europees jeugdkampioen 2016

Duitse staande korthaar Livana Des Vents Jalousés

Na de show in Douai waar Duitse staande korthaar Livana de 1ste plaats excellent behaalde, was ze nu ingeschreven om deel te nemen op het Europees kampioenschap te Brussel. Zonder al te hoge verwachtingen vertrokken richting Brussel en Gaëlle dat al serieus aan het stressen was, ons geïnstalleerd aan de ring waar de keuring zou doorgaan. Eens in de ring ging het al wat beter met de stress, na alle honden te hebben gekeurd duidde de keurmeester Gaëlle en Livana aan als Europees jeugdkampioen. Gaëlle  kon het eerst niet geloven en daarna kwamen de traantjes van geluk…. Mede door een zeer goede handling van Gaëlle is Livana op de eerste plaats geëindigd. Het zit duidelijk in haar vingers….Thanks to Mr Gusti Ionescu voor de keuring.

Duitse staande korthaar Livana Des Vents Jalousés behaalde de titel Europees jeugdkampioen op de European dog show brussels 2016.

Proficiat aan Gaëlle voor de handling!!

Duitse staande korthaar Livana

Rasbeschrijving van de Duitse Staande Hond:

 

 

De Duitse Staande Hond is een jachthond met uitstekende vaardigheden in zowel veld als water. Ze zijn goed in balans met een elegant hoofd en zijn magere lichaam. Dit ras is ontstaan in de 19de eeuw in Duitsland door jagers, die honden nodig hadden en die de jagers op de voet konden volgen.

Hun karakter

De Duitse Staande Hond is een actief ras dat ontvankelijk is, aanhankelijk is en zacht. Ze zijn vriendelijk en bereid om te behagen. Ze hebben een milde aanleg tot nervositeit, maar kan makkelijk worden afgeleid.

 

Hun temperament

Dit ras heeft veel energie, en zijn bereid om hun meester te behagen, en ze zijn zeer slim. Ze zijn blij en vriendelijk en kunnen goed opschieten met kinderen. Zij kunnen ook goed opschieten met andere honden en katten mits ze hiermee zijn opgegroeid. Dit ras geniet van blaffen. Ze zijn loyaal en beschermend, en liever binnenshuis met hun familie.

 

De Verzorging

De Duitse Staande Hond is zeer gemakkelijk te verzorgen. Zij moeten regelmatig geborsteld worden met een harde borstel. Het is belangrijk bij dit ras om de voeten te controleren na het sporten en werken. Zij moeten grondig worden gedroogd na inspannende activiteit om te voorkomen dat ze teveel afkoelen. Ze zijn over het algemeen gezond, maar moeten getest worden op HD en EBJ, dit zijn de voornaamste ziektes bij de DSK

 

De vacht

De vacht van de Duitse Staande Hond is van een harde textuur. Het is kort, plat en dik waardoor het waterafstotend is. De kleur is een bruine of zwarte kleur, of een combinatie van bruin en wit gevlekt.

 

Trainen en opvoeden

De Duitse Staande Hond is makkelijk te trainen, maar kunnen koppig zijn. Ze vereisen geduld, stevige en consequente begeleiding. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid, Canicross, tracking, jacht. Dit ras heeft een natuurlijk instinct om te waken en moeten goed worden getraind.

 

Activiteit en beweging

De Duitse Staande Hond is onvermoeibaar en vol energie. Veel beweging is zeer belangrijk. Als dit niet gegeven wordt worden ze rusteloos en kunnen ze gaan slopen. Ze zijn een goede gezinshond. Dit ras heeft veel ruimte nodig om te kunnen bewegen.

 

 

Duitse staande korthaar pups buiten aan het spelen….

Duitse staande korthaar – Du Domaine Chablesse

Pups buiten

Dank zij het goede weer kunnen de pups naar hartenlust ravotten…

Ze hebben allemaal hun inentingen gehad en zijn door de dierenarts goedgekeurd!

Het zal voor ons raar zijn eens de pupjes weg zijn, als we s’ morgens opstaan zullen we niks meer horen….. geen eten meer geven, geen knuffels meer, het zal weer afkicken worden!

Bekijk hier ons nieuwe filmpje van de pups die buiten aan het spelen zijn.